Skip to content

Vaječný koňak

  • 4 žloutky (nebo pasterované žloutky)
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 220 ml sladké smetany (33%)
  • 220 ml Bulleit Frontier Bourbonu
  • 30 ml Casa Eminente rumu
  • 30 ml Brandy.

Postup: Do větší porcelánové misky dejte žloutky s moučkovým cukrem a vyškrabanými semínky z vanilkového lusku. Vyšlehejte do pěny, potom přilijte smetanu a důkladně promíchejte – ale už nešlehejte. Na závěr přilijte všechny tři druhy alkoholu. Opatrně promíchejte a přelijte do připravené čisté lahve. Pevně uzavřete a uložte do chladničky. Nechte odpočinout zhruba tři týdny. Před podáváním nechte zahřát při pokojové teplotě, nepije se chlazený.