Skip to content

Citronová buchta

  • 250 g měkký tvaroh
  • 3 ks vejce
  • 200 g máslo změklé
  • citron z jednoho citronu
  • 270 g polohrubá mouka
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 220 g cukr krupice
  • 1 ks prášek do pečiva
  • tuk nebo formy
  • moučkový cukr nebo citronová poleva

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme změklé máslo (lze i částečně rozpuštěné), tvaroh (pokojová teplota), jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z jednoho citronu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme.

Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto krémové konzistence dáme do připravené formy: vyšší pekáček, dortová forma…a rovnoměrně uhladíme.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dorůžova, cca 30-40 minut - vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem nebo polít citronovou polevou.