Skip to content

Libanonské kari

  • 1 lilek (velký)
  • 2 cukety (střední)
  • 1 cibule (velká)
  • 400 g krájených rajčat
  • hrst čerstvé máty anebo vrchovatá lžička sušené
  • ½ lžičky chilli
  • ½ lžíce kurkumy
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Nejdřív si nadrobno nakrájejte cibuli. Potom si nakrájejte zvlášť lilek (i se slupkou) a zvlášť cukety na asi 1 cm velké kousky. Cibulku na oleji osmahněte ve větším hrnci. Až je měkká, přidejte cuketu nakrájenou na asi 1 cm velké kousky.

V druhém hrnci nebo pánvi si mezitím rozehřejte trošku oleje. Přihoďte nakrájený lilek a smažte. Až se začne lilek připalovat, dolijte trochu horké vody a vařte, dokud lilek není měkký.

Přidejte k cuketám lilek a cibuli. Pak přimíchejte rajčata a česnek. Nato přihoďte chilli, kurkumu a mátu. Dobře promíchejte. Přisypte pořádnou porci soli a trochu pepře. Dobře zamíchejte.

Ochutnejte, dosolte podle vaší chuti a můžete podávat.