Butter Chicken
Ingredience
Section titled “Ingredience”- kuřecí maso 500 g
- bílá cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (nastrouhaný) 1 lžíce
- krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
- římský kmín 1 lžička
- kurkuma 2 lžičky
- koření garam másala 1 lžička
- kardamom (mletý) 1 lžička
- mletá skořice 1 špetka
- máslo 5 lžic
- smetana ke šlehání 150 ml
- koriandr (čerstvý)
- kajenský pepř 1 špetka
Postup
Section titled “Postup”Maso nakrájíme na větší kousky. Přidáme lžičku kurkumi a kajenského pepře (pokud nechceme pálivé, vynecháme). Necháme cca 15 minut odležet.
Rozehřejeme lžíci másla na pánvi a osmahneme na něm maso ze všech stran dozlatova. Maso dáme stranou.
Přdáme další lžíci másla a osmažíme cibuli dozlatova.
Přidáme česnek a zázvor, které také krátce osmahneme.
Přidejte koření římský kmín, kurkumu, garam másala, kardamom a skořici. Krátce zarestujte.
Do pánve přidáme krájená rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud směs nezhoustne.
Nakonec přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání.
Vše vařte cca 15-20 minut, dokud není maso měkké.
Butter chicken podávejte s bílou rýží posypané čerstvým koriandrem.
