Skip to content

Butter Chicken

  • kuřecí maso 500 g
  • bílá cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • zázvor (nastrouhaný) 1 lžíce
  • krájená rajčata 400 g (1 plechovka)
  • římský kmín 1 lžička
  • kurkuma 2 lžičky
  • koření garam másala 1 lžička
  • kardamom (mletý) 1 lžička
  • mletá skořice 1 špetka
  • máslo 5 lžic
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • koriandr (čerstvý)
  • kajenský pepř 1 špetka

Maso nakrájíme na větší kousky. Přidáme lžičku kurkumi a kajenského pepře (pokud nechceme pálivé, vynecháme). Necháme cca 15 minut odležet.

Rozehřejeme lžíci másla na pánvi a osmahneme na něm maso ze všech stran dozlatova. Maso dáme stranou.

Přdáme další lžíci másla a osmažíme cibuli dozlatova.

Přidáme česnek a zázvor, které také krátce osmahneme.

Přidejte koření římský kmín, kurkumu, garam másala, kardamom a skořici. Krátce zarestujte.

Do pánve přidáme krájená rajčata a vaříme asi 10 minut, dokud směs nezhoustne.

Nakonec přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání.

Vše vařte cca 15-20 minut, dokud není maso měkké.

Butter chicken podávejte s bílou rýží posypané čerstvým koriandrem.