Skip to content Co budete potřebovat?
- Několik sklenic tzv. sedmiček (nebo 5 litrovou velkou sklenici od okurek)
- Hermelíny - dle počtu osob, čím více tím lépe
- Kvalitní rostlinný Olej, nejlépe slunečnicový tak asi litr až dva podle
množství herrmelínů
- Několik cibulí a česnek
- Nakládané feferonky (nebo chilli papričky)
- Koření: sladkou červenou papriku, bobkový list, kuličky nové koření, pepř
kuličkový
Jak na věc?
- Oloupejte a na proužky nakrájejte cibuli.
- Oloupejte si česnek a připravte feferony.
- Rozkrojte podélně hermelín (na dvě kolečka).
Jdeme plnit do sklenic
- Obě poloviny hermelínu jemně posypejte červenou paprikou.
- Do sklenic pokládejte vždy nejprve hermelín, pak cibuli a (lisovaný) česnek a
vše zakapejte olejem.
- Feferonky, jak kdo snese. Ideální dvě až tři na láhev.
- Nahoru dle chuti přidávejte koření (cca 10 kuliček pepře, 5 kuliček
nového koření a 3 bobkové listy na sedmičku).
- Až bude sklenice plná, stačí ji dolít olejem (tak 1 cm od vrchu nechtě
volný).
- Sklenici uzavřete zlehka víčkem.
Čekání a hlavně konzumace!
- Zrání může při pokojové teplotě trvat tak 7-14 dní. Záleží na tom, jak ho
máte rádi.
- Hlavně ho nemějte na sluníčku a občas doporučuji povolit a zkontrolovat.
- Podávat s Pivem, čerstvým chlebem a hlavně vychutnávat!