Buchtičky s krémem
- 25 g čerstvého droždí
- 50 g krupicového cukru
- 200 ml vlažného mléka
- 500 g hladké mouky + trocha na posypání válu
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 2 menší vejce
- 100 ml oleje
- rozpuštěné máslo na vymazání plechu a potření buchtiček
Připravíme kvásek a následně těsto. Těsto necháme 45 minut kynout. Vyválíme cca 4 válečky. Krájíme a pokládáme těsně vedle sebe na máslem vymazaný pekáč. Každou buchtičku důkladně potřete rozpuštěným máslem. Pečema na 180 °C cca 20-30 minut dozlatova.
Na žloutkový krém:
- na špičku nože vydlabané vanilky
- 750 ml plnotučného mléka
- 60 g krupicového cukru
- lžíce tuzemského rumu
- 1–2 lžíce maizeny
- 6 žloutků
Svařte mléko, polovinu cukru, maizenu a vanilková zrnka. Směs nechtě 15 minut odpočívat. Následně ve vodní do horkého mléka zašleháme žloutky.