Bábovka s jablky
- 330 g hladké mouky
- 1 lžíce mleté skořice
- špetka soli
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- půl čajové lžičky jedlé sody
- 220 g rozpuštěného a vychladlého másla nebo oleje
- 330 g hnědého přírodního cukru nebo cukru krupice
- 4 vejce
- 4 až 6 jablek
- 1 hrnek mléka
Jablka oloupejte a nakrájejte na kousky. V míse smíchejte všechny suché ingredience kromě cukru: mouku, skořici, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva.
Ve velké míse ušlehejte elektrickým mixérem cukr s máslem. Poté k nim postupně rozklepněte celá vejce, tedy žloutky i bílky, a zašlehejte. Lehce promíchejte, nakonec vmíchejte i jablka.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
Bábovku pak vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinu, po upečení ji nechte úplně vychladnout. Teprve poté ji vyklopte na velký rovný talíř.