Valašské Frgále
Těsto na čtyři koláče:
- 250 ml mléka
- 40 g droždí
- 500 g polohrubé mouky
- 75 g moučkového cukru
- 125 g másla
- 2 žloutky
- citronové kůry z jednoho citrónu
- a špetku soli
Ohřejeme mléko, přidáme lžičku cukru a kostrku droždí - necháme vzejít. Rozpustíme máslo. Promícháme cukr a mouku. Přidáme dva žloutky, máslo a mléko s droždím. Zaděláme těsto, necháme 40 minut kynout pod fólii.
Posypka
- 60 g másla
- 120 g cukru krystal
- 120 g hrubé mouky
Povidlová náplň
- panák rumu
- vanilkový cukr
- cukr podle chuti
- skořice
Tvarohová náplň
- 250 g tvaroh (ve vaničce)
- vanilkový cukr
- cukr dle chutí
- dvě lžíce vanilkového pudinku