Skip to content

Drobenkový koláč

Těsto:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 3/4 balíčku prášku do pečiva
  • 150 g cukr krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 200 g másla

Jablečná náplň:

  • cca 1 kg jablek
  • 1 pudinkový prášek vanilkový
  • 1/2 lžíce skořice
  • 120 g cukr krupice (dle chuti a sladkosti jablek)

Postup:

  1. Oloupané a nastrouhané jablka smícháme s pudinkem, skořicí a cukrem.
  2. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem a vanilkovým cukrem.
  3. Přidáme vejce a na kostičky nakrájené máslo. Vypracujeme těsto.
  4. Těsto rozdělíme na dvě části. První část těsta použijeme na spodek, druhou na drobenku.
  5. Vyšší pekáček o rozměrech cca 35×30 cm vyložíme pečicím papírem.
  6. Polovinu drobenky nasypeme do pekáčku, uhladíme do rovnoměrné vrstvy.
  7. Na drobenku rozprostřeme jablkovou náplň.
  8. Na jablka nasypeme druhou polovinu drobenky.

Příprava koláče: Drobenkový koláč První vstrva drobenky Druhá vrstva

Před pečením: Před pečením

Hotový koláč: