Kynutý jahodový koláč
- 70 g cukr moučka
- 1 špetka sůl
- 150 ml mléko
- 250 g tvaroh
- 300 g polohrubá mouka
- 1 k svejce
- 1 balíček vanilkový cukr
- 30 g droždí
- 50 g cukr
- 50 g máslo
Mléko ohřejeme, aby bylo teplé. Přidáme do něj trochu cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s cukrem, přidáme špetku soli, vejce, vykynutý kvásek a rozpuštěné máslo. Zaděláme těsto, které necháme na teplém místě necelou hodinu kynout. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkovým pudinkem.
Vykynuté těsto rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Tvaroh můžeme nanést na celé těsto, nebo můžeme pomocí cukrářského sáčku udělat mřížky, mezi které naklademe jahody.
Z kousku másla, cukru a mouky uděláme drobenku, kterou posypeme jahody. Jahodový kynutý koláč s tvarohem pečeme při 180 °C asi 35 minut. Jahodový kynutý koláč s tvarohem necháme vychladnout a můžeme podávat.