Skip to content

Napoletana (VIP kečup)

Ingredience

Na omáčku Salsa di Pomodoro alla Napoletana alias VIP kečup budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední cuketa
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 500g čestvých rajčat

Dále budeme potřebovat:

  • čerstvá bazalka, dobromysl, tymián, libeček
  • olivový olej
  • 400g špaget, penne rigate (roury) nebo jiné těstoviny
  • pepř a sůl
  • parmezán

Když nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít sušené např. Koření na pizzu a těstoviny Sonnentor.

Přípravy

  • Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme je, zbavíme středové části (stopky) a nakrájíme na kostičky.
  • Cibuli nakrájíme na kostičky.
  • Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky 1✕1 cm.
  • Česnek nakrájíme na plátky nebo prolisujeme.

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme cibuli a česnek.
  2. Přidáme jak čerstvá, tak konzervovaná rajčata a restujeme cca 15 minut.
  3. Poté přidáme cuketu a restujeme dalších 10 minut, cuketa by neměla být rozvařená.
  4. Pokud je omáčka příliš kyselá, můžeme přidat lžíci cukru.
  5. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.

Těsně před dokončením přidáme čerstvou bazalku. Nakonec na talíři posypeme strouhaným sýrem a podáváme s těstovinami.